Rotary támogatás a mentősöknek borítókép

Rotary támogatás a mentősöknek

2021 április 30
Szerző:

2021. április 28-án délután a Rotary Club Kecskemét tagjainak jóvoltából a helyi mentősöknek vittünk egy 130.000,- Forint értékű egészségügyi eszközkészletet, ami pulzoximéterekből, érintésmentes lázmérőkből, vérnyomásmérőkből és fonendoszkópokból állt.

 

A mentősök korábban már jelezték, hogy bármilyen jellegű segítséget örömmel fogadnak, de az ehhez hasonló műszereknek külön örülnek, hiszen mindennapi fogyóeszközök.

 

Sajnos nem csak a pandémia ideje alatt leterheltek a mentősök: előtte is sok esetük volt és várhatóan ezt követően szintén. Ilyenkor számítanak a másodpercek és a jó diagnosztika elengedhetetlen.

 

- A mentők azok, akik a jelenlegi helyzetben az elvárásokon felül teljesítenek, és úgy gondoltuk, a napi használatú és ezért gyorsan fogyó orvosi eszközök jó helyen lesznek náluk - mondta Asztalos Tamás, a klub jelenlegi elnöke.

 

Szomorúan hallottuk azt a nem olyan régen megjelent hírt, miszerint a mentősök megálltak pár percre enni és ezt egy járókelő felháborodva lefotózta. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy helybe hozunk nekik egy-két falat süteményt és üdítőt.

 

Reméljük, hogy minél több emberhez eljut az akciónk és lehetőségeikhez mérten ők is támogatni fogják a mentősöket.

Köszönet és hála a frontvonalban dolgozóknak!

 

A Kecskeméti Televízió összefoglalója az eseményről: https://youtu.be/ZrUXkXrlBrg

(Fotók: baon.hu, hiros.hu)