Rotary PETS/SETS 2021 Kecskeméten borítókép

Rotary PETS/SETS 2021 Kecskeméten

2021 szeptember 13
Szerző:

Éves közgyűlését tartotta a Magyarországi Rotary Clubok Szövetsége 2021. szeptember 10-12. között a Hotel Három Gúnár Rendezvényházban. Az esemény különlegessége, hogy idén a Rotary Club Kecskemét adta a szövetségnek a kormányzót. A háromnapos eseményen közel 300-an vettek részt.

 

Konferenciával kezdte meg háromnapos rendezvényét a Magyarországi Rotary Clubok Szövetsége pénteken a Hotel Három Gúnár Rendezvényházban. Az esemény különlegessége, hogy idén a Rotary Club Kecskemét adta a szövetségnek a kormányzót, Németh László személyében.

- Hat szolgálati útja van a Rotarynak, ezek mind bemutatják, mit csináltak a tavalyi évben. A Covid járvány miatt nem sokat tudtunk találkozni, de ez nem jelenti azt, hogy nem dolgoztunk a háttérben - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Németh László, a Magyar Rotary District 2021-2022-es kormányzója.

 

A mai konferencián a tavalyi elért eredményekről halhattak beszámolót a tagok. A háromnapos eseményen másik különlegessége, hogy a Covid miatt idén egyszerre szervezték meg a konferenciát, illetve a közgyűlést. A gyűlésen a szervezet és a klubok előző évi beszámolót fogadták el, illetve az előttük álló feladatokat határozták meg.

 

A több mint 50 magyarországi Rotary klub és annak több mint ezer tagja az önzetlen segítséggel és a társadalmi szolidaritás elősegítésével szeretné az országot támogatni. Jelenleg Kecskeméttel is van egy közös projektjük, ennek keretében egy játszóteret készítenek a mozgáskorlátozottak számára a Benkó Zoltán Szabadidőközpontba.

 

– Azt láttuk, hogy nagyon sok olyan gyerek van Kecskeméten, akik nem tudnak hová menni játszani, ugyanis valamilyen módon mozgáskorlátozottak. Ezért döntöttük el, hogy számukra is készítünk egy játszóteret - mondta a kormányzó. 

Itt lesznek olyan speciális hinták, amelyeket a kerekes székes gyerekek is tudnának használni. A tervek már megvannak hozzá és reményeik szerint jövő évben meg is valósulhat a játszótér, amit a város vezetése támogatja.

– A mozgáskorlátozottak életminősége alapvetően az egész város életminőségét meghatározza, hiszen rólunk állít ki bizonyítványt, hogy a sérült emberekkel hogyan foglalkozunk, hogyan segítjük az ő életüket, életminőségüket. A Szabadidőközpont az utóbbi időben kezdett kinőni egy új találkozási ponttá, egy új agórává - hangsúlyozta Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

 

A megnyitón Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester elmondta, nagyon fontos a városvezetés számára, hogy a civil világ is kapcsolódjon a városvezetéshez. Az igazi siker, ha a civilek, a lakosok és a város közösen valósítják meg céljaikat. A háromnapos eseményen a konferencia és a közgyűlés után különböző tréningek és közösségépítő programokat tartanak.

 

(Forrás: https://hiros.hu/hirek/kecskemeten-tartjak-a-magyarorszagi-rotary-clubok-szovetsegenek-kozgyuleset---videoval)