120 éves konzerv és ami benne van
2021 október 01Szerző:
Csütörtöki ülésünk vendége Kovács János volt, a Kecskeméti Konzerv KFT. ügyvezetője.
120 évvel ezelőtt indult világhódító útjára a hírös városi konzerv. Több átalakuláson ment keresztül a cég, míg elérte a ma ismert felépítését.
Az ember nem is gondolná, hogy mennyi konzerv kerül ki Kecskemétről a nagyvilágba, elsősorban Németországba. Specializált termelési volumenük meghaladja a 70 ezer tonnát, amit alapvetően két termékből állítanak elő: borsóból és csemegekukoricából.
Ahogy hallgattuk Kovács János szavait, azt vettük észre, hogy sok mindenben hasonlóan gondolkodnak, mint a Rotary. Kapcsolatokat építenek ahhoz, hogy utána adni is tudjanak. És most nem csak a termékekre gondolunk. Számtalan alkalommal támogatták például a Rotary Club Kecskemét projektjeit. De nagyon fontos számukra a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés. Olyan technológiákat használnak, amelyek segítségével kevesebb erőforrást vesznek el a Földtől, illetve amit elvesznek, annak egy részét vissza is tudják forgatni.
Egyikünk sem agrár szakember, így rengeteg újdonságot hallottunk, kaptunk egy konzervdoboznyi ismeretet.