Ülve is állnak borítókép

Ülve is állnak

2021 november 11
Szerző:

Németh Boglárka és Tóth Cirill volt a ma esti vendégünk.

 

Nem mindennapi párról van szó. Kezdjük ott, hogy érkezéskor furcsa volt elsőre számunkra, hogy az asztalnál mindenhol volt teríték, viszont két szék hiányzott. Aztán egy pillanat alatt megérkeztek a vendégeink, hozva a saját széküket. Igen, Bogi és Cirill kerekesszékesek.

 

Elsőre arra gondol az ember, hogy mennyire nem lehet egyszerű az életük. Az egészséges embernek sok minden természetes, de ha ilyen helyzetbe kerül, átértékel dolgokat.

 

Fiatalkori baleseteik következtében váltak mozgássérültté, de minden bizonnyal aktívabb életet élnek, mint egyes járóképes honfitársunk.

Bogi a szabadidejében például mind a mai napig teljesen átszellemülve, adrenalin impulzusok közepette a kecskeméti wakeboard pálya ördöge.

Cirill pedig kosárlabdázik. De olyan profin űzi a sportot, hogy egy időre még Ausztriába is hívták játékosnak.

 

Nagyon sok kerekesszékes nem meri felvállalni a helyzetét, szégyelli és ezért nem megy ki az emberek közé. Ez leginkább a felnőttek esetében fordul elő, a gyermekek talán jobban le tudják kezelni a kialakult helyzetet.

 

Bogi elmondta: a kerekesszékes életmód megtanít arra, hogy jobban figyelj a mindennapokban - magadra, másokra, a környezetedre.

A Rotary ebben is próbál aktívan segíteni. Hiszen a terveink szerint hamarosan megépülő Varázskerék játszótér a mozgáskorlátozott fiatalok számára lehet egy kitűnő közösségi tér.

 

Bogi és Cirill bebizonyították, hogy a hozzáállás, az erő és az akarat rengeteget segít az embereknek. Olyan fiatal párt ismerhettünk meg, akik mindezeknek köszönhetően ülve is állnak.

Minden elismerésünk az övék, és ezúton is köszönjük nekik, hogy személyükben két igen értékes és szimpatikus embert ismerhettünk meg. Találkozunk a Varázskerék játszótéren - vagy előbb!