Geo és Leo borítókép

Geo és Leo

2021 november 20
Szerző:

Megkerestük a Rotary által elrejtett geoládát a Helvéciai kilátónál, majd a Leskowsky hangszergyűjtemény csodáival ismerkedtünk.

 

A Magyarországi Rotary Clubok Szövetsége a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesülettel közösen elrejtett 12 eseményládát az ország különböző pontjain. Ennek 3 fő célja volt: megismerni Hazánk gyönyörű részeit, a Rotary népszerűsítése, valamint a barátságok és kapcsolatok kötése.

Bővebben a játékról: https://geocaching.hu/documents.geo?htmldoc=rotary_club_12_esemenylada_2021

 

A kecskeméti geoládát az alábbi Rotary klubok képviselői keresték: RC Kecskemét, RC Sasad, RC Szolnok, RC Szolnok-Tisza. Kísértek minket gyerekek is, akik örömmel kerestek, kutattak. Azonban a dicsőség Németh László „Frici” kormányzóé, aki mint egy gyerek, akkora lelkesedéssel fedezte fel az eseményládát.

 

A keresés után megtekintettük Kecskeméten a Leskowsky Hangszergyűjteményt. Kodály városában a mindenki által csak Leóként ismert Leskowsky Albert több évtizedes gyűjtőmunkája eredményeképpen egy igen érdekes és több száz darabból álló hangszergyűjtemény mindenki számára megtekintendő.

A tárlatvezetés interaktív, hiszen a hangszerek kipróbálhatóak. Így tudtuk meg, hogy az RC Kecskemét elnöke (Csapó Tamás) és titkára (Asztalos Tamás) micsoda muzikalitással van felvértezve! Alkormányzónkat, Molnár Júliát nem tudtuk rávenni a zenélésre, de ami késik, nem múlik!

 

A gyűjtemény az alábbi linken elérhető, de személyesen sokkal érdekesebb: http://www.hangszergyujtemeny.hu/

 

Képes összefoglaló a mai eseményről:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=rotarykecskemet&set=a.129855349465014