MRCSZ közgyűlés Kecskeméten borítókép

MRCSZ közgyűlés Kecskeméten

2022 április 22
Szerző:

2021. szeptembere után ismét Kecskeméten rendezte meg a Magyarországi Rotary Clubok Szövetsége az éves közgyűlését a Hírös Agórában és a Három Gúnárban 2022. április 1-2. között.

 

Az 55 magyarországi klub képviselői, megválasztott tisztségviselői - mintegy 150 fő - a konferencia keretein belül elfogadták az előző évre vonatkozó beszámolókat, és ami még fontosabb, átbeszélték az előttük álló feladatokat. Elmondásuk alapján "nem fognak unatkozni", hiszen helyi és országos projektek sokasága vár rájuk.

 

A kecskeméti klub például kiemelten kezeli a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban hamarosan megvalósuló Varázskerék játszóteret, melyet mozgáskorlátozott gyermekek használhatnak majd.

 

A koronavírus járvány ideje alatt felfüggesztésre került a Rotary cserediák program: nem küldhettünk középiskolás, gimnazista gyermekeket külföldre, és nem is fogadhattunk. Reményeink szerint hamarosan ismét elindíthatjuk ezt az országosan is kedvelt programunkat.

 

Országos megmozdulásunk keretében a Rotary klubok több 10 millió forint értékű adományt juttattak el a háború sújtotta Ukrajna lakosságának és a menekülteknek. "Éppen hogy magunk mögött hagytuk - ha csak egy kicsit is - a COVID-ot, sajnálatos módon kitört a háború a szomszédunkban. Nem volt kérdés, a Rotary Magyarország tagjai egy emberként mondták: itt van a segítségnyújtás ideje! Kicsit hátrébb kerültek az egyéb ügyek, most ezzel kell foglalkozni." - hangzott el a klubok képviseletében.

 

Fontos része volt a napnak, hogy a 2022-2023. évi magyarországi kormányzó, Réti László hivatalosan is bemutatkozott, ismertette a terveit, elképzeléseit.

 

A sok munka mellett volt időnk a baráti kapcsolatok ápolására is, hiszen a Rotary nem csak az önzetlen segítségnyújtásról, hanem a baráti kapcsolatokról is szól.

 

Elképzeljük és megvalósítjuk a terveinket. Az idei jelmondatunk is ezt mondja: Imagine Rotary

 

A Kecskeméti Televízió összefoglalója az eseményről: https://youtu.be/jndTU2qkSfo