Jó idő, jégkrém, boldog gyermekek: Ez csak a Rotary lehet! borítókép

Jó idő, jégkrém, boldog gyermekek: Ez csak a Rotary lehet!

2022 május 26
Szerző:

A Rotary Club Kecskemét csatlakozott a Rotary Magyarország által szervezett "Az egyidőben, több helyszínen, legtöbb jégkrémet evő gyermek" rekordkísérletéhez.

 

Az esemény lényege, hogy országszerte több ezer általános iskolás gyermekhez adott időintervallumon belül juttatunk el jégkrémeket a közelgő gyereknap alkalmából, hogy ezzel hagyományt tudjunk teremteni, erősítsük a közösségi érzést, valamint a Rotary klubokat népszerűsítsük.

 

Országos viszonylatban mintegy 4.000 gyermek részvételére számítottunk, mára létszámuk elérte a 24.000 főt. Az előzetes tervek szerinti létszám is bőven megfelelő arra, hogy - hitelesen dokumentálva - bekerülhessünk a Magyarországi Rekordok Adatbázisába.

A jégkrémeket Valló Tamás (RC Szolnok-Tisza) és a Bestar Hungary KFT. biztosította a Rotary Magyarország klubjai részére.

 

Kecskeméten 5 oktatási intézmény diákjainak adtunk át mintegy 1.100 db hűsítő jégkrémet.

A résztvevő intézmények:

- Belvárosi Óvoda és Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskola

- Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola

- Szent Imre Katolikus Általános Iskola

- Vásárhelyi Pál Általános Iskola Kadafalvi Általános Iskolája

- Vásárhelyi Pál Általános Iskola Ménteleki Általános Iskolája

 

A Rotary világszerte, így Magyarországon is arra törekszik, hogy segítsen, összekösse a jó embereket nemes célok érdekében. A mai nap is bebizonyította, hogy egy jó gondolat egy cselekvő csapattal igenis megvalósítható. Ennek eredményeképpen lehettünk ma együtt ennyi boldog gyermekkel.

 

Minél több embernek meg akarjuk mutatni, hogy jó érzés rotaristának lenni, érdemes csatlakozni a közel 60 magyarországi klubunk bármelyikéhez.