Kalózok a horgásztanyán borítókép

Kalózok a horgásztanyán

2023 július 21
Szerző:
A Rotaract Club Kecskemét fiataljaiban rengeteg erő, kitartás és szorgalom van. Ezeknek is köszönhető, hogy immáron önállóan szerveztek tábor a Down-szindrómával élő gyermekek számára a jászszentlászlói horgásztanyán.
 
Az idei táborban 7 család 16 gyerekkel, összesen 27, míg a segítők 10 fővel voltak jelen.
 
A táborozók számára költségmentes az itt eltöltött idő, hiszen a Rotaract különböző adományokból finanszírozza ez eseményt. Ennek egyik immáron hagyományos eleme a több éve megrendezésre kerülő jótékonysági plüssvásár.
Lássuk be, nem kis feladatot vállaltak a fiatalok. Mégis flottul ment a szervezés és a lebonyolítás is egyben. A tábor utolsó napján a Rotary Club Kecskemét három lelkes séfje ízletes marhapörköltet készített a kis kalózok számára, melyet jóízűen el is fogyasztottak a gyerkőcök.
 
A Down-szindrómás gyermekeket nevelő családoknak komoly problémát tud okozni egy ehhez hasonló tábor. Sajnos az egészségügyi kiadások mellett egy-egy ilyen tábor megterhelheti a családi költségvetést. Azonban a Rotaract Club Kecskemét tagjai mindent megtettek és megtesznek azért, hogy boldog, mosolygós arcokat lássanak maguk körül a táborban a különböző foglalkozások, programok alatt.
 
Összefogtak egy jó ügy érdekében.
 
Mert a közös gondolkodás és cselekvés előbbre tudja vinni a közösséget, közösségeket. Éppen ezért 2023. június 24-én Kecskeméten a Rotary District Konferencia egyik kiemelkedő eseménye volt, hogy Réti László Rotary kormányzó és Koncsik István a LIONS kormányzója (illetve Kovácsné Gila Erzsébet és Hégely Péter leendő kormányzók) együttműködési megállapodást írtak alá melynek célja, hogy a két Szövetség munkáját szorosabbra fűzik. Felek kijelentették, hogy – tekintettel a közös célokra – folyamatosan egyeztetnek a közösen megvalósítható és megvalósítandó projektekről és lehetőségekről. Mindkét szövetség tiszteletben tartja és nagyra becsüli a másik szövetség tevékenységét és tagjait.
 
A Rotary Club Kecskemét számára a kis kalózok támogatása immáron a Lions-al közösen történt. Kipróbáltuk, működik. Csináljuk tovább.